Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά, ΑμεΑ και Ρομά


Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ξεκινά η προετοιμασία για το πρόγραμμα κατασκηνώσεων, που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (παιδιά και ηλικιωμένοι με χαμηλά εισοδήματα ή που έχουν ανάγκη φροντίδας και παιδιά ή ενήλικες ΑμεΑ).

Δεκαπέντε (15) Δήμοι στην χώρα , έναντι δώδεκα (12) πέρσι, επιχορηγούνται με το συνολικό ποσό τριών εκατομμυρίων τριακοσίων ογδόντα χιλιάδων (€ 3.380.000) ώστε από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, με τη συνδρομή 670 εποχικών υπαλλήλων, να προσφέρουν αναψυχή σε περίπου 13.000 ανθρώπους (8.000 παιδιά, 2.000 ηλικιωμένους και 3.000 ΑμεΑ) οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στους χώρους των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τρεις νέες κατασκηνώσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ωφελούμενους ύστερα από μια δεκαετία που παρέμεναν ανενεργές.

  1. Πρόκειται για κατασκήνωση στη Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και στα Σκλαβιά Χίου,
  2. Σε δυο κατασκηνώσεις θα φιλοξενηθούν παιδιά Ρομά και μη Ρομά στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για δημιουργική ένταξη στην κοινότητα,
  3. Για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και παιδιά εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Συλλόγου Εργαζομένων.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Βόλβης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παγγαίου, Πολυγύρου, Χανίων, Χερσονήσου, Αριστοτέλη, Λίμνης Πλαστήρα και Χίου.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Τα ερωτήματα για τη λειτουργία της MEGARA RESINS παραμένουν
Επόμενο άρθρο Σωστικά σκάφη και Ναυαγοσώστες είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν οι Δήμοι