Κλ. Βαρελάς: Απάντηση στην επιστολή “Μιχάλαρου” περί ιχθυοκαλλιεργειών


Δελτίο Τύπου

Είναι γνωστό ότι ο κ. Ιωάννης Μιχάλαρος ασχολείται με τα κοινά πολλές δεκαετίες προσφέροντας το δικό του έργο, στηρίζοντας και προωθώντας ταυτόχρονα τις απόψεις και την ιδεολογία του κόμματος που ανήκει.

Το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών έχει απασχολήσει πολλές διοικήσεις με πρώτη αυτή της περιόδου 2003 – 2006 με δήμαρχο τον κ. Στρατιώτη. Πέρα από τις προσεγγίσεις των ειδικών, οι οποίες διίστανται, υπάρχουν και οι πολιτικές προσεγγίσεις και οι θέσεις που απορρέουν από αυτές. Ο λαός εκλέγει τους αντιπροσώπους του οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που δεν σχετίζονται κατά ανάγκη με το αντικείμενο που απασχολεί την επικαιρότητα και την κοινωνία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο συνδυασμός “Μαζί με Όραμα” εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο έθιξε το ζήτημα της δημόσιας διαβούλευσης για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών σε περιοχή που ανήκει στο δήμο Μεγαρέων. Προηγήθηκε επιστολή προς τον δήμαρχο κ. Σταμούλη υπογεγραμμένη από τον επικεφαλής κ. Κλεάνθη Βαρελά στην οποία ζητούσε να υπάρξει αίτημα για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης.

Αντί της αναμενόμενης απάντησης του κ. Σταμούλη είδαμε στον Τύπο επιστολή του κ. Μιχάλαρου (χωρίς να συσχετίζουμε τα δύο πρόσωπα) ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι το ζήτημα άπτεται της ιδεολογίας που πρεσβεύει και στην οποία χρησιμοποιεί δυστυχώς, εκτός των άλλων, βαρείς χαρακτηρισμούς για το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.

Η περιοχή μας φιλοξενεί δραστηριότητες για τις οποίες ο λαός κατά καιρούς αντέδρασε. Το κράτος των Αθηνών έβλεπε πάντα το δήμο Μεγαρέων σαν μία μεγάλη αποθήκη που μπορεί να χωρέσει ότι πρέπει να βρίσκεται εντός της Αττικής αλλά όχι στο Λεκανοπέδιο. Ένας λόγος που δεν μπορέσαμε από την μεταπολίτευση και μετά να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης ήταν ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις “επιθέσεις” υποβάθμισης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ίσως οι υδατοκαλλιέργειες να μην έχουν αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον ενώ είναι βέβαιο ότι υπάρχει όφελος για την εθνική οικονομία. Το ζητούμενο είναι ποιο είναι το όραμα μας για την περιοχή που ζούμε και πως θέλουμε αυτή να αναπτύσσεται. Και αυτό αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική επιλογή.

Ο δήμος μας πρέπει να εισέλθει σε μία νέα εποχή όπου ο φυσικός πλούτος και τα φυσικά αγαθά σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία θα αξιοποιηθούν για την προσέλκυση επενδυτών και τουριστών. Αυτό το μέλλον αξίζει στην περιοχή μας και σε όλους μας. Και θεωρούμε βέβαιο ότι αυτός ο δρόμος θα έχει περισσότερα και πραγματικά οφέλη για την τοπική και την εθνική οικονομία.

Τέλος, ο χαρακτηρισμός περί ημιμάθειας επιστρέφεται στον κ. Μιχάλαρο μαζί με τη συμβουλή να φροντίζει να διαχωρίζει τις γνώμες των ειδικών από τις πολιτικές επιλογές.

 

Εκ του γραφείου Τύπου του δημοτικού συνδυασμού “Μαζί με Όραμα”

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γ. Κώτσηρας: Επιβεβλημένη η αυτοτελής ρύθμιση για την Κινέττα
Επόμενο άρθρο Τελευταία ημέρα παράτασης για το ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ η 31 Οκτωβρίου 2019