Κυριάκος Βελόπουλος: Σε εξέλιξη υβριδικός πόλεμος ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ


Στρατηγική ανάλυση του «Υβριδικού Πόλεμου» ΗΠΑ-Ρωσίας

Αυτήν τη στιγμή μαίνεται ένας υβριδικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ένας πόλεμος που θα έχει μόνο έναν νικητή.
Ας ξεκινήσουμε όμως εξηγώντας τι είναι ο υβριδικός πόλεμος.
Υβριδικός πόλεμος είναι η διαδικασία ανάπτυξης όπλων (όχι απαραίτητα οπλικών συστημάτων) τα οποία χρησιμοποιούνται για χειραγώγηση και προπαγάνδα στον Κυβερνοχώρο. Αυτός ο πόλεμος μαίνεται και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ τείνουν προς την Αμερική, με ελάχιστα να παρουσιάζουν μία εναλλακτική και εμπεριστατωμένη άποψη.
Ενώ μέχρι πρόσφατα οι ΗΠΑ ήταν η παντοκρατορία του Κυβερνοχώρου, η Ρωσία του Πούτιν κατάλαβε πως πρέπει να αμυνθεί και ανέπτυξε τους ανάλογους μηχανισμούς.

Φυσικά αυτό ουδέποτε το έκανε η Ελλάδα για να προστατέψει τα δικά της, εθνικά συμφέροντα.
Η Ρωσία αποφάσισε και πέτυχε μέσω της ενημέρωσης, ή προπαγάνδας ακόμα, αν θέλετε, να παρουσιάσει τις δικές της θέσεις και να ισορροπήσει την κατάσταση στον Κυβερνοχώρο.

Βλέπετε, η Ρωσία θέλει να επανακάμψει και γι’ αυτό έδωσε ο ίδιος εντολή ώστε οι πρώην σοβιετικές χώρες να αναπτύξουν ένα δίκτυο το οποίο παρουσιάζει την αλήθεια του Κρεμλίνου κόντρα στη μονόπλευρη ενημέρωση της Δύσης.
Αντίστοιχα οι ΗΠΑ επιθυμούν να καταδείξουν τα ψέματα της Ρωσίας και να παρουσιάσουν τη δική τους αλήθεια. Αυτός είναι ο υβριδικός πόλεμος που ζούμε.
Απόδειξη της ισχύος του υβριδικού πολέμου είναι η Ουκρανία, στην οποία, μέσω της «εισβολής» των ρωσικών ΜΜΕ, οι ρωσόφιλοι Ουκρανοί δέχτηκαν με ανοικτές αγκάλες την παρέμβαση Πούτιν στην Κριμαία.

Έγινε η επέμβαση στην Κριμαία και ο Πούτιν βρήκε πολύ μικρότερη αντίσταση από ό,τι περίμενε κανείς.
Αξίζει να τονιστεί πως το 2014 ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ (σύμβουλος του Πούτιν), επονομαζόμενος και «Γκέμπελς του Κρεμλίνου», είχε δηλώσει πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε έναν τετραπολικό πόλεμο, με πόλους τις ΗΠΑ – Ρωσία – Κίνα και Γερμανία.
Γύρω από αυτούς τους πόλους δημιουργούνται συνασπισμοί (κατά τον Σουρκόφ), με τη Γερμανία να έχει την Ευρώπη, τις ΗΠΑ να έχουν την Ιαπωνία και άλλες χώρες δορυφόρους, η Ρωσία με χώρες Ορθόδοξες και η Κίνα που ψάχνει να βρει κι άλλες χώρες (επί του παρόντος δεν έχει).
Ο Πούτιν ήδη από το 2010 είχε αντιληφθεί πως δεν επαρκεί μόνο η πολεμική ανάπτυξη. Ξεκίνησε ανάπτυξη σε τομείς όπως η αγροτική παραγωγή, οι ενεργειακοί πόροι και τελικά κατέληξε με την ανάπτυξη των υβριδικών όπλων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, που ανέδειξε τα σκάνδαλα της Χίλαρι Κλίντον και βοήθησε τον Τραμπ να εκλεγεί. Αυτό υποστηρίζει η Χίλαρι, αλλά φαίνεται πως υπάρχει φωτιά εκτός από καπνό.
Βλέπουμε πως οι πόλοι έχουν ξεκαθαρίσει. Είναι καιρός και η χώρα μας να αποφασίσει ποια εξωτερική πολιτική θα ασκήσει με γνώμονα το δικό μας συμφέρον μόνο. Δυστυχώς έχουμε αργήσει. Ελπίζουμε να μην είναι αργά.

Κυριακός Βελόπουλος

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ιστορίες της μεσαιωνικής Megarias: O εγκλωβισμένος Kontonio
Επόμενο άρθρο Η ανθεκτική σε φάρμακα φυματίωση είναι πιθανόν να είναι πιο συχνή με τα υφιστάμενα θεραπευτικά σχήματα