Κόποι μιας ζωής χάθηκαν σε λίγα λεπτά από τα ορμητικά νερά του ρέματος της Πίκας


Για μια ακόμη μια φορά, η περιοχή της Κινέττας έπεσε θύμα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, η καταιγίδα «Γηρυόνης» κτύπησε την περιοχή και στο πέρασμα της άφησε πίσω της μεγάλες καταστροφές.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, η «άποψη» βρέθηκε στη περιοχή και κατέγραψε το μέγεθος της καταστροφής. Δρόμοι και σπίτια πλημμυρισμένα, αυτοκίνητα κατεστραμμένα, κολόνες ηλεκτροφωτισμού ξεριζωμένες και κόποι μιας ζωής, χαμένες μέσα σε λίγα λεπτά στα ορμητικά νερά του ρέματος της Πίκας.

Το πρώτο φως της ημέρας, βρήκε τους κάτοικους της περιοχής να μετρούν τις πληγές τους και τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και υπό την επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου (ο οποίος σημειωτέων βρίσκονταν στην Κινέττα από τις 2.30 τα ξημερώματα), 28 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με μηχανήματα του δήμου Μεγαρέων, από νωρίς το πρωί, καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για τη διάνοιξη και τον καθαρισμό των δρόμων, ενω κλιμάκια της Περιφέρειας καταγράφουν τις ζημιές που έχουν υποστεί επιχειρήσεις.

Τέλος η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεγαρέων καταγραφεί τις κατεστραμμένες υποδομές, υπό την παρουσία του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Σπύρου Κορώση. Στην περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο εκτελεί εργασίες απομάκρυνση των πεσμένων καλωδίων για την γρήγορη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στη περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι εθελοντικές ομάδες Μεγάρων ΚΟΥΡΟΣ και ΟΕΜ, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Λένα Ρήγα, ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Φυλακτός, ασθενοφόρα του δήμου Μεγαρέων, μέλη τοπικών συλλόγων και απλοί πολίτες, προκειμένου να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στο δύσκολο έργο για την αποκατάσταση της περιοχής.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων απένειμαν τον τίτλο «Πρόσκοπος Έθνους»
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η πρόωρη αποπληρωμή των "ακριβών" δανείων από το Δ.Ν.Τ.