Ο Mr «φστ μπόινγκ» έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων


Σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αττικόν.

Ο άνθρωπος που για δεκαετίες σκόρπισε γέλιο στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία. Τελικά όμως, ο «αιώνιος έφηβος» Κώστας Βουτσάς δεν τα κατάφερε και κατέληξε χθες.

Ο Κώστας Βουτσάς, ένας από τους τελευταίους «μεγάλους» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, έγραψε τη δική του ιστορία, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες του. Ποιος άλλωστε δεν θυμάται τις μοναδικές ατάκες «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;», «Κάτιναα σαλαμάκι» ή το «φστ μπόινγκ».

Λάτρης της ζωής αλλά και του ωραίου φύλου, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε επί δεκαετίες τον κινηματογράφο και το θέατρο.

O αγαπημένος ηθοποιός ήταν παιδί προσφυγικής οικογένειας με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το επίθετο της οικογενείας ήταν Σαββόπουλος, ωστόσο επικράτησε το «Βουτσάς» από τον παππού του ηθοποιού, ο οποίος έφτιαχνε βαρέλια τα οποία παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά». Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα ΒΕΠ για τα Cluster τις ΚοινΣΕπ και τα θεματικά πάρκα
Επόμενο άρθρο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Μην επιχειρείτε να μπείτε στην Ελλάδα, θα περιφρουρήσουμε την κυριαρχία μας