Κ. ΔΕΔΕΣ: Η διπλή όψη της εορτής απελευθέρωσης των Μεγάρων από τους Γερμανούς κατακτητές


Στις 09-10-2019 εορτάσαμε την απελευθέρωση των Μεγάρων από τους Γερμανούς κατακτητές, την οποία καθιέρωσε από το 2015 ο νυν Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, με σοβαρές αντιδράσεις βέβαια από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ – παράρτημα Μεγάρων.

Οι αντιδράσεις της τοπικής ΠΕΑΕΑ δεν ήταν αβάσιμες, γιατί από την πρώτη εκδήλωση ο κ. Σταμούλης έδειξε, ότι βασικός στόχος του εορτασμού αυτού ήταν όντως η παραχάραξη της ιστορίας, με το να προσπαθεί να αποδείξει ότι το ΕΑΜ δεν ήταν η μοναδική πατριωτική δύναμη που απελευθέρωσε την χώρα μας από τους κατακτητές, δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών, δωσίλογους, κουκουλοφόρους, Χίτες και λοιπούς.

Αυτή είναι η εργολαβία που έχει αναλάβει ο εν λόγω κύριος, από τους πάτρωνες του, που δεν είναι σίγουρα ο Μεγαρικός λαός.

Στην φετινή εορτή όμως ο κ. Σταμούλης το απογείωσε, με το να έχει σαν κεντρικό ομιλητή έναν συμπολίτη μας, γνωστό για το παρελθόν του σαν Χίτη και συνεργάτη της χούντας, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η ιδέα που είχε το 2015 ήταν όντως για να «αθωώσει» τους ντόπιους δωσίλογους, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και του πατρός του.

Εντύπωση όμως μου κάνει η σιωπή σχεδόν από όλους του πολιτικούς χώρους για το γεγονός αυτό, πλην μιας ανακοίνωσης του κ. Χοροζάνη, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν η χώρα μας να μην βρίσκεται υπό κατοχή, σαν το σύνολο του πολιτικού συστήματος να μην λειτουργεί κατά τα πρότυπα Τσολάκογλου.

Είμαι πάρα πολύ εξοργισμένος, διότι με την αφωνία τους αυτή, δηλώνουν την ήττα και την υποταγή τους σε αυτόν και τις μεθόδους του, δηλώνουν την κατά κράτος νίκη του «στρατηγού», που με τέτοιες πράξεις, τους δηλώνει ότι τους παίζει στα δάχτυλα του χεριού του και δεν ντρέπονται.

Δεν αρκεί όμως ο πρωταρχικός σκοπός του, για να δικαιολογήσει την ανάρμοστη αυτή πολιτική πράξη του πρώτου πολίτη των Μεγάρων. Το γιατί προχώρησε σε μια τόσο αναίσχυντη πράξη, τώρα, θα πρέπει να το διερευνήσουμε στις υπόγειες «στοές» που έχουν μάθει να κινούνται οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του κράτους μας, και στους κώδικες συνεννόησης μεταξύ τους, που από αιώνες έχουν αναπτύξει στις υπόγειες και σκοτεινές αυτές «στοές». 

Εν ολίγοις κατά την άποψη μου, η τοποθέτηση σαν κεντρικού ομιλητή ενός Χίτη στην εορτή για την απελευθέρωση των Μεγάρων από τις δυνάμεις κατοχής, δηλώνει ξεκάθαρα στους κατακτητές ότι τα Μέγαρα είναι έτοιμα να δεχτούν την λεηλασία της ιδιωτικής τους περιουσίας, όπως προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, από τους στρατούς των νέων κατακτητών – τοκογλύφων, μέσω βέβαια κατασχέσεων και πλειστηριασμών από τις τράπεζες και τα Ν.Π.Δ.Δ, όπως η ΑΑΔΕ η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ.

Αυτό που θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στην πόλη μας θα είναι πρωτόγνωρο σε όλους μας. Σε πολύ λίγο θα δούμε κατασχέσεις για χρέη πάνω από 201 ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, (πρώην ΔΕΥΑΜ), που δεν θα πιστεύουμε στα μάτια μας.

Ο τοπάρχης μας έδωσε το μήνυμα στις δυνάμεις κατοχής της πατρίδας μας και πάτρωνες του, λέγοντας τους: Ελάτε ελάτε μη φοβάστε, οι Μεγαρίτες «κουτσία τρώνε φασούλια μαρτυράνε». Δεν υπάρχει περίπτωση να σας πλακώσουν με τα στειλιάρια αφού δεν έχουν πλακώσει ούτε εμένα που τους πουλάω παραμύθια για τουριστικές αναπτύξεις και για πράσινα άλογα και αυτοί με πιστεύουν, τρομάρα τους.  

Συμπολίτες, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και να αποτινάξουμε από πάνω μας τον ζυγό της κατοχής των ξένων δυνάμεων μαζί με τα παράσιτα των πολιτικών. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να αντιληφθούμε την δεινή θέση της πατρίδας μας και με αυτό να δημιουργήσουμε συνείδηση της θέσης μας. Να εντοπίσουμε τον εχθρό μέσα από την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων που ανταλλάσσει και να προχωρήσουμε στην αυτοοργάνωσή μας, όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από τους προγόνους μας και πάντοτε στέφθηκε από επιτυχία.

Κώστας Αν. Δέδες

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Συντονιστής της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων 

Ενιαίου ΠΑ-λλαικού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Ο Πέτρος Μπακαούκας νέος Προέδρος του ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 18/10/2019