Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ: Νιώθω δικαιωμένος για τα δημοτικά γήπεδα


Κ. Καράμπελας: Η ανακατασκευή των γηπέδων της Ν. Περάμου και των Μεγάρων, είναι από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές,  ξεκίνησαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, τα πολύ αναμενόμενα έργα ανακατασκευής των αγωνιστικών χώρων, στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου της Νέας Περάμου (αρχικά) και Μεγάρων (στη συνέχεια).

Με αφορμή το σημαντικό αυτό  γεγονός για τον τοπικό αθλητισμό της περιοχής μας, ζητήσαμε από τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Μεγαρέων και νέο αντιπρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής (ΕΠΣΔΑ), κ. Κώστα Καράμπελα, να μας μιλήσει σχετικά, αφού επί δίκης του θητείας στην αντιδημαρχία τεχνικών υπηρεσιών, εκπονήθηκε η μελέτη και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Ερώτηση: Κύριε Καράμπελα, ξεκίνησε επιτέλους το έργο της αντικατάστασης των ταπητων στα δημοτικά γήπεδα Μεγάρων. Κατά κοινή ομολογία, η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε αρκετά, που οφείλεται κατά την γνώμη σας αυτό;

Απάντηση: Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η αρχική χρηματοδότηση του έργου, ήταν 150.000 euro. Το συγκεκριμένο ποσό, έφτανε μόνο για την ανακατασκευή του τάπητα ενός γηπέδου. Επειδή όμως, ο δήμος Μεγαρέων αποτελείται από δυο δημοτικές κοινότητες, αυτές των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, ζητήσαμε επιπλέον χρηματοδότηση άλλων 150.000 euro, ώστε να αντικατασταθούν οι τάπητες και των δυο δημοτικών γηπέδων του δήμου μας. Αυτό όπως καταλαβαίνεται όταν έχουμε να κάνουμε με διεργασίες φορέων του δημοσίου, είναι αρκετά χρονοβόρο.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι κατά το διάστημα στο οποίο αναφερόμαστε, άλλαξε το καθεστώς του Φ.Π.Α.  από 23% σε 24%. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο φάκελος του έργου να επιστραφεί, ώστε ο νέος Φ.Π.Α. να περάσει στα τεχνικά δελτία.

Εκτός των παραπάνω, όταν ζητάς για τέτοια έργα χρηματοδότηση, οι δημόσιοι φορείς σου ζητούν να αποδείξεις ότι οι χώροι άθλησης που θα χρηματοδοτηθούν σου ανήκουν. Η ιστορική έδρα του Βύζαντα, δεν φαίνονταν να ανήκει στον δήμο Μεγάρων, με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς να είναι από το 1953 κυριολεκτικά στο «αέρα». Αυτό συνέβαινε γιατί, καμία από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, δεν είχε φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το γήπεδο να περάσει στην κυριότητα του δήμου. Όλα τα παραπάνω που σας περιέγραψα, έφεραν το συγκεκριμένο έργο 3,5 χρόνια πίσω…

Ερώτηση: Η ανακατασκευή του γηπέδου της Νέας Περάμου,  όπως διαπιστώσαμε προχώρα με γοργό ρυθμό. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου και στα δυο γήπεδα;

Απάντηση: Ο χρόνος αποπεράτωσης του γηπέδου της Νέας Περάμου, υπολογίζεται περίπου στον ένα μήνα, ενώ για το δημοτικό γήπεδο Μεγάρων, θα χρειαστούν δυο με τρεις μήνες από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

Ερώτηση: Εκτός από την ανακατασκευή των ταπητων στα δυο δημοτικά γήπεδα Μεγάρων, την περίοδο κατά την οποία ήσασταν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, γνωρίζουμε ότι είχατε σχεδιάσει τη κατασκευή και ενός νέου δημοτικού γηπέδου 5Χ5, στο περιβάλλοντα χώρο του σταδίου “Μεγαρέων Ολυμπιονικών”. Τελικά το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί και πότε;

Απάντηση: Πράγματι, είχε σχεδιαστεί η κατασκευή ενός νέου δημοτικού γηπέδου 5Χ5, στον χώρο που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις του βοηθητικού γηπέδου 9Χ9 στο στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών“. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης να σχολιάσουμε, ο συγκεκριμένος χώρος επιλέχτηκε τελικά -άγνωστο σε έμενα πως – για να τοποθετηθούν τα αποδυτήρια (με προκατ) του βοηθητικού γηπέδου. Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση σας, ναι η κατασκευή ενός νέου αθλητικού χώρου είναι στα άμεσα σχέδια της διοίκησης, αλλά για το ποτέ και το που, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση όταν θα είμαστε έτοιμοι.

Ερώτηση: Κύριε Καράμπελα είστε ο νέος αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Αττικής, πείτε μας δυο λόγια για τα νέα σας καθήκοντα.

Απάντηση: Στις εκλογές της πρώτης Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματίων Δυτικής Αττικής, τριάντα έξη (36) σωματεία, ψήφισαν για το νέο Δ.Σ. της ένωσης. Από αυτά, τα είκοσι τέσσερα (24) μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μετά από εισήγηση του νέου Προέδρου της ένωσης κυρίου Κλέαρχου Τζαφερη, τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. με ψήφισαν ως Α’ αντιπρόεδρο. Το γεγονός αυτό, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα. Ελπίζω με την βοήθεια του Προέδρου και των υπολοίπων μελών/φίλων/συνεργατών του νέου διοικητικού συμβουλίου της ένωσης, να καταφέρουμε να βάλουμε ένα ακόμη «λιθαράκι» στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της δυτικής αττικής.

Κύριε Καράμπελα, σας ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη την οποία μας παραχωρήσατε.

Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να αναφερθούμε σε θέματα της επικαιρότητας του δήμου μας.

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Αλλάζει πρόσωπο η Ελευσίνα εν όψει «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας»
Επόμενο άρθρο ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ: Μπορμπόκης και Αναστασίου στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας Κ-15