ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΡΟΥΣΣΗ: Περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας


Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες επιπτώσεις για την δημόσια υγεία, συντελείτε στο παλιό ανενεργό λατομείο Ρούσση στα Μέγαρα. Έπειτα  από καταγγελίες πολίτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, η «apopsi news» βρέθηκε στο λατομείο Ρούσση και κατέγραψε με το δημοσιογραφικό της φακό εικόνες ντροπής.

Βουνά ολόκληρα από σκουπίδια, μπάζα και κλαδέματα διασκορπισμένα σε ολόκληρο τον χώρο του παλιού λατομείου, απομεινάρια καψίματος σκουπιδιών που κάπνιζαν ακόμη, αλλά …και λόφοι «σκεπασμένων» επιμελώς σκουπιδιών (τι είδους άραγε και από ποιους;) με καθαρό χώμα, δίνουν μια εικόνα τριτοκοσμικής περιοχής.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, άπτεται της δημόσιας υγείας και θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς του κράτους, της περιφέρειας και του δήμου Μεγαρέων να επιληφθούν άμεσα.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη «Θεματική Στρατηγική την Πρόληψη και την Ανακύκλωση των Αποβλήτων» (ΘΣΠΑΑ), τα πράσινα/οργανικά απορρίμματα (αποφάγια και κλαδέματα) είναι κυρίως υπεύθυνα για την παραγωγή επικίνδυνων στραγγισμάτων και βιοαερίου στους χώρους ταφής και τα υπολείμματα αυτών, περνούν στον υδροφόρο ορίζοντα καταλήγοντάς τελικά στις βρύσες μας.

 

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα Red Velvet
Επόμενο άρθρο Η NSA των ΗΠΑ αποκάλυψε κενό ασφαλείας στα Windows 10