Λουκέτο σε 3 ελαιοτριβεία για φοροδιαφυγή…


Στο κλείσιμο τριών ελαιοτριβείων, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν βρεθήκαν στοιχειά εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Τα ελαιοτριβεία, εντοπίστηκαν να έχουν διαθέσει τόνους ελαιολάδου, χωρίς τα απαραίτητα εκ του νόμου παραστατικά.

Το πρώτο «λουκέτο» μπήκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το συγκεκριμένο ελαιοτριβείο δεν είχε εκδώσει τιμολόγια για 19 τόνους ελαιολάδου, αξίας 63.000 ευρώ.

Στη Λαμία εντοπίστηκε ένα ακόμη ελαιοτριβείο το οποίο «ξέχασε» να εκδώσει παραστατικά ύψους 18.000 ευρώ, ενώ η τρίτη περίπτωση, αφορά ελαιοτριβείο στην Ιεράπετρα Κρήτης, με το ύψος των μη εκδομένων παραστατικών, να ξεπερνά τις 14.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την Α.Α.Δ.Ε., παρατηρείται ότι μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών δίνει την παραγωγή του σε ιδιωτικά ελαιοτριβεία αντί για τους τοπικούς συνεταιρισμούς, χωρίς να τηρούνται παραστατικά ενώ η διακίνηση του ελαιολάδου στη συνέχεια, γίνεται με παράνομο τρόπο με αποτέλεσμα να αποκρύπτονται εισοδήματα και να συντελείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης της Α.Α.Δ.Ε. και θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων
Επόμενο άρθρο Υπουργείο Περιβάλλοντος: Περιοχή Natura ολόκληρος ο Κορινθιακός Κόλπος