Με επιτυχία εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4


Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε χθες ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4.

Η εκτόξευση, πραγματοποιήθηκε από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο που βρίσκεται στην Γαλλική Γουιάνα και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς: «η Ελλάδα καταλαμβάνει πια, ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη!».

Ο Ν. Παππάς, αναφερόμενος στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, σημείωσε ότι «οι αναταράξεις που συναντήσαμε είναι έτη φωτός μακριά. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο ΕΛΔΟ ήταν μια αναγκαιότητα. Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός έχει ήδη συνάψει διεθνείς συμφωνίες και τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερα βήματα. Επιταχύνεται η ανάπτυξη της πολιτικής μας για το Διάστημα, οι πάντες έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητά της, ο ΕΛΔΟ στελεχώνεται και θα είναι σε θέση να συντονίσει όλους τους φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που ασχολούνται με το Διάστημα».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι η χώρα καλώς επένδυσε στο πεδίο του διαστήματος: «Ήταν εντυπωσιακά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν για τις θέσεις του προσωπικού του ΕΛΔΟ. Όταν η χώρα έχει συμπαγή διαστημική πολιτική αρκετός κόσμος απασχολείται όταν οι τεχνολογίες διαστήματος διαχέονται στην οικονομία και την κοινωνία. Καλώς επενδύουμε σε αυτό το πεδίο και κακώς το είχαμε εγκαταλείψει. Η σημερινή είναι μια καλή μέρα. Υπήρξε μια τομή σε αυτό το πεδίο. Άπαντες αντιλαμβάνονται και κανείς δεν ζητάει να κάνουμε πισωγυρίσματα. Κανείς δεν λέει να “κλείσει ο ΕΛΔΟ”. Καταφέραμε να κάνουμε αυτά τα πράγματα αυτονόητα και καλούνται όλοι να συμβάλλουν σε αυτό».

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Σ. ΠΙΛΙΛΗΣ: Εκτός της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 7/2/2019