Ξεκινά το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης των λιμένων της χώρας


Μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, σειρά παίρνουν (αρχικά) τα κυριότερα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισαν την αξιοποίηση των λιμένων και την σειρά προτεραιότητάς τους,  με στόχο οι πρώτοι διαγωνισμοί να προκηρυχθούν εντός εξαμήνου.

Σύμφωνα λοιπόν με όλες τις ενδείξεις, τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, της Καβάλας και του Ηρακλείου, είναι εκείνα που θα αξιοποιηθούν πρώτα, με τη μέθοδο της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού μετοχών.

Για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Ηγουμενίτσας φαίνεται ότι προκρίνεται η μέθοδος της πώλησης μετοχών, ενώ για τα λιμάνια της Καβάλας και του Ηρακλείου εξετάζεται και η φόρμουλα παραχώρηση δραστηριοτήτων (για την Καβάλα του λιμανιού Φίλιππος Β’ και για το Ηράκλειο της κρουαζιέρας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα λιμάνια του Βόλου, της Κέρκυρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, της Ελευσίνας και της Πάτρας.

Για τον λιμένα του Βόλου, προκρίνεται η παραχώρηση του τομέα του γενικού φορτίου, της Κέρκυρας της κρουαζιέρας, του Λαυρίου της κρουαζιέρας, της Ραφήνας της ακτοπλοΐας, της Ελευσίνας του γενικού φορτίου και της Πάτρας του νότιου νέου λιμένα.

Αλλάζει η νομοθεσία για τα περιφερειακά λιμάνια

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πρόσληψη οικονομικών συμβούλων, που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο project ενώ το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να καταθέσει νομοσχέδιο για την ακτοπλοΐα, το οποίο θα περιλαμβάνει διάταξη για την τροποποίηση του νόμου 4597, ώστε να καλύπτει τις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης.

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το CSR HELLAS έκοψε την πίτα του στο Μουσείο Μπενάκη
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 20/2/2020