Ομιλία του Ιστορικού και Συγγραφέα Σαράντου Καργάκου


 

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβούλιου Μεγάρων, θα παραβρεθεί ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.

Το θέμα της ομιλίας είναι «ΠΡΙΝ ΤΟ ΟΧΙ» και η εκδήλωση είναι ενταγμένη, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Μεγάρων, για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η ομιλία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6.30μ.μ. και αναμένεται να την παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Σύντομο Βιογραφικό

Ὁ ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ἰ. Καργάκος, γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας. Στη διάρκεια του Εμφυλίου εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, άπου είχε τρίτος εισαχθεί χωρίς να τοῦ δοθεί υποτροφία. Πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς, στους οποίους πάντα ήταν ιδρυτικό μέλος («Ηράκλειτος», «Αριστοτέλης»).

Ο Σαράντος Καργάκος έχει εκδώσει πάνω από 75 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν γίνει best seller

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Έκθεση Κόμικς και Κινουμένων Σχεδίων
Επόμενο άρθρο Είναι ελληνικό έχει κατανάλωση 1 ευρώ ανά 100 Km και το παρκάρεις όπου θέλεις…