Ο «Αρχοντοχωριάτης» ανεβαίνει στο Στρατουδάκειο


Πρεμιέρα στις 18 Μαΐου στο Στρατουδάκειο κάνει η νέα παράσταση της θεατρικής ομάδας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ευγενίας Σάλτα και τη στήριξη της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Ο «Αρχοντοχωριάτης», γνωστός από το Μολιέρο, αλλά μέσα από μια σύγχρονη ματιά, ζωντανεύει στη σκηνή του Στρατουδάκειου για 8 παραστάσεις από συμπολίτες μας ηθοποιούς, με ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια, που αναμένεται να δώσουν μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία στο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο.

Το χιούμορ, η διακωμώδηση και η τέχνη του θεάτρου γίνονται ένα πολύχρωμο όχημα διαχρονικών και δύσκολων ζητημάτων της κοινωνίας μας, όπως η οικογένεια και οι σχέσεις, οι κοινωνικές αδικίες και τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία και ξεχνάμε μόλις χαμογελά ο «Αρχοντοχωριάτης»…

Η κλασσική κωμωδία του Μολιέρου που γράφτηκε το 1670, παραμένει ως σήμερα μια επίκαιρη κωμωδία που σατιρίζει τους νεόπλουτους όλων των εποχών. Ο πρωταγωνιστής του έργου, ο κύριος Καραμπονίκος, είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που βλέπει την ζωή και τα πράγματα γύρω του να αλλάζουν κι εκείνος ακολουθεί, άλλοτε τρέχοντας κι άλλοτε παραπατώντας μεταξύ της αρχοντιάς του χωριού και …της σέλφι στο facebook.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σταμπόλας, Μαρία Καραντώνη, Λεωνίδας Σταμπόλας, Βίκυ Φατούρου, Λένα Δαλάκα, Δημήτρης Κιπινής, Αθηνά Μήλεση, Κατερίνα Κορόγιαννη, Θεοδώρα Πανταζή, Αλέξανδρος Δέλτα. Χορεύουν οι: Μαρισία Σπίνου, Αλέξανδρος Δέλτα, Βασίλης Παπασίδερης, Φαίη Ρήγα, Παναγιώτης Μωραίτης, Χριστίνα Κοντοκώστα, Νίκος Κολλιαλής. Σκηνοθεσία/Διασκευή κειμένου: Ευγενία Σάλτα, Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Δέλτα, Κινησιολογία/Χορογραφίες: Μαρισία Σπίνου, Σκηνογραφία: Αιμιλία Κούρσου, Μουσική επιμέλεια: Ευγενία Σάλτα-Μαρισία Σπίνου-Αλέξανδρος Δέλτα, Σχεδιασμός φωτισμού: Σπύρος Κρεμμύδας, Ηχοληψία: Άγγελος Χιώτης, Ενδυματολόγοι: Αθηνά Μήλεση-Μαρία Καραντώνη, Υλοποίηση κουστουμιών: Δέσποινα Τσουρουφλή-Κωνσταντίνα Αυγουστή, Φωτογραφίες/Art trailer:ΕυγενίαΣάλτα (About art).

Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 20:45. Επόμενες ημέρες παραστάσεων: 19, 20, 21, 23, 25, 26 & 27 Μαΐου.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της Άποψης 10/5/2018
Επόμενο άρθρο Γαλάζιες Σημαίες 2018 για 519 ελληνικές ακτές