Ο.Λ.Ε. και Hellenic Seaplanes προχωρούν στη κατασκευή υδατοδρομίου στην Ελευσίνα


Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στο λιμάνι Ελευσίνας, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί από τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) και την Hellenic Seaplanes, εταιρία η οποία ανέλαβε και τη διαδικασία σχεδιασμού και αδειοδότησης.

Οι δύο πλευρές,  οραματίζονται τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης υδροπλάνων στο λιμάνι της Ελευσίνας,  απ’ όπου θα εκτελούνται δρομολόγια σε δεκάδες προορισμούς.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Χαράλαμπος Γαργαρέτας:

«Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο θα είναι ένας υπερσύγχρονος θαλάσσιος αερολιμένας υψηλών προδιαγραφών που θα αξιοποιεί τις υποδομές του λιμένα Ελευσίνας, θα εξυπηρετεί έλληνες και ξένους επισκέπτες και θα ενισχύσει οικονομικά την πόλη και τη γύρω περιοχή. Ο ΟΛΕ έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Ελλάδα, η Αττική χρειάζεται ένα μητροπολιτικό υδατοδρόμιο 

Το υπό σχεδιασμό υδατοδρόμιο θα είναι άρτια εξοπλισμένο, με άνετους, λειτουργικούς και υψηλής αισθητικής χώρους υποδοχής, γραφείων και ιατρικής μονάδας με ασθενοφόρο για την άμεση διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργούν καταστήματα, εστιατόρια και πολυχώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για λογαριασμό της Hellenic Seaplanes, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας. Αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας». 

«Έχουμε βάλει στόχο, μαζί με τους επενδυτές μας, την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο να πετάξουν τα πρώτα αμφίβια, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί γρήγορα, παρά τις καθυστερήσεις των δύο ετών. Τα υδροπλάνα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα ιδανικά μεταφορικά μέσα για μια νησιωτική χώρα με ιδιαίτερη γεωγραφική μορφολογία όπως είναι η Ελλάδα, καθώς με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία δύνανται να εκτελούν πολλαπλές και διαφορετικές πτήσεις, όπως τακτικές επιβατικές πτήσεις, έκτακτες επιβατικές (charter), περιηγητικές (sight-seeing), φορτίου (φάρμακα, τρόφιμα, Τύπος, δέματα κλπ), νοσοκομειακές, έρευνας και διάσωσης κλπ» σημείωσε ο ίδιος.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Υπάρχει οροφή στην ηλικία που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος;
Επόμενο άρθρο Το πρωτοσέλιδο της άποψης 12/7/2018