Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (video)


Η 15 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. H «ξεχωριστή» αυτή ημέρα, καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της ICCCPO (Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά).

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Ποσοστό 70% – 80% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού.

Με μήνυμα “Η καλύτερη θεραπεία είναι η αγάπη”, η “WMcCann” στη Βραζιλία δημιούργησε ένα βίντεο διάρκειας 3 λεπτών, που έχει γίνει viral.

Η ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 3 λεπτών, παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα παιδί και η οικογένειά του, όταν “πολεμά” τον καρκίνο. Αφηγείται την ιστορία της μικρής Νίνας, ενός γενναίου κοριτσιού, που διαγνώσθηκε με καρκίνο, αλλά κατορθώνει τελικά να το νικήσει με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν, με την υποστήριξη της οικογένειας της, των φίλων της και των γιατρών της.

Κάθε μέρα εκτιμάται ότι περίπου 20 παιδιά πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη.

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Απόκριες 2020
Επόμενο άρθρο Το CSR HELLAS έκοψε την πίτα του στο Μουσείο Μπενάκη