ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ -Τα μεταλλεία βωξίτη είναι η ΒΟΜΒΑ που θα τινάξει στον αέρα την ευρύτερη περιοχή


 

«Τα μεταλλεία βωξίτη είναι η ΒΟΜΒΑ που θα τινάξει στον αέρα την ευρύτερη περιοχή»

Με αυτή του την φράση, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκλεισε την τοποθέτηση του στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου  Μεγάρων,  για την ενδεχόμενη δημιουργία μεταλλείων βωξίτη στα Γεράνεια Όρη.

Ο κ. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπία του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας, συναντήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτέμβριου με τον δήμαρχο Μεγάρων κ. Γρηγόρη Σταμουλη, όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο, για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς δήμου,  στο φλέγον ζήτημα της δημιουργίας μεταλλείων βωξίτη ενώ στην συνέχεια, οι δυο άντρες παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Λαφαζάνης,  μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για την ευρύτερη περιοχή, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά,

«ενδεχόμενη δημιουργία μεταλλείων βωξίτη, θα σημαίνει τον κοινωνικό και οικονομικό θάνατο της περιοχής», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός,  ότι όπου έγιναν μεταλλεία,  οι περιοχές μετατράπηκαν σε κρανίου τόπος και καταστράφηκε το περιβάλλον και η οικονομία της περιοχή!

Πέρα όμως από τις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις των μεταλλείων, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας,  αναφέρθηκε και στο γεγονός, ότι η συνεχιζόμενη «αιώρηση» του θέματος, λειτουργεί αποτρεπτικά σε όποιους επενδυτές θα ήθελαν να επενδύσουν στην περιοχή, αφού το επενδυτικό περιβάλλον λόγο αυτού του ζητήματος είναι θόλο, ενώ κάλεσε τον υπουργό και τους αρμοδίους να πάρουν δημόσια θέση , ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις τους

Ο πρόεδρος της  «Λαϊκής Ενότητας» δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, πιέζοντας τόσο ο ίδιος,  όσο και το κόμμα του, όσο μπορεί την κυβέρνηση, ώστε να αποτρέψουν μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για την περιοχή.

Στο τέλος της συνέντευξης του ο κ. Λαφαζάνης,  σχολίασε και τις  Γερμανικές εκλογές, αφήνοντες να εννοηθεί ότι τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα,  είναι μια αρνητική εξέλιξη για τα ελληνικά συμφέροντα και κάλεσε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί συστρατευόμενος με την Λαϊκή Ενότητα, ώστε να απαλλαγεί από την «Γερμανική μπότα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόρης Σταμουλης, ευχαρίστησε τον κ. Λαφαζανη για το ενδιαφέρον του και την μεγάλη τιμή που έκανε στον ίδιο αλλά και στην πόλη των Μεγάρων με την επίσκεψη του,  τονίζοντας ότι

«Στο πρόσωπο του κ. Λαφαζανη,  βρήκαμε ένα ισχυρό σύμμαχο, στο αγώνα μας κατά των ορυχείων βωξίτη».

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Σε πλήρη εξέλιξη το πλάνο δράσεων κατά των Ορυχείων Βωξίτη στην Μεγαρίδα
Επόμενο άρθρο Υ.Π.ΕΝ. - Προωθεί νέο Μεταλλευτικό Νόμο