Περίεργο σήμα ανιχνεύτηκε από το βαθύ διάστημα


Ένα περίεργο σήμα ανιχνεύτηκε από το πανίσχυρο κινέζικο τηλεσκόπιο Aperture Spherical Radio Telescope (FAST).

Το περίεργο σήμα, έχει προβληματίσει τους Κινέζους αστρονόμους καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί, ενώ οι επιστήμονες που το ανακάλυψαν, δηλώνουν  ότι δεν θέλουν να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα. Το κινέζικο τηλεσκόπιο πλάτους 500 μέτρων Aperture Spherical Radio Telescope (FAST) εντόπισε έναν ήχο από μια γρήγορη επαναλαμβανόμενη έκρηξη (FRB) – ανεξήγητα ραδιοσήματα που προέρχονται από το διάστημα – για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις αναφορές.

Τα FRB ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 2007 και είναι εξαιρετικά σπάνια, με λιγότερες από 100 εμφανίσεις μέχρι σήμερα. Εμφανίζονται μόνο μία φορά, καθιστώντας πολύ δύσκολη την ανίχνευσή τους. Κατά περίεργο τρόπο το σήμα που εντόπισε το κινεζικό τηλεσκόπιο έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν.

Γνωστό ως FRB121102, το σήμα ραδιοκυμάτων πρώτη φορά ανακαλύφθηκε το 2012 και επαναλήφθηκε το 2015. Το σήμα προερχόταν από έναν νανογαλαξία που εντοπίζεται δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη. Μεταξύ της 30ης Αυγούστου και της 3ης Σεπτεμβρίου, το τηλεσκόπιο ηχογράφησε δεκάδες ρυθμικούς παλμούς από το FRB.

Αν και είναι αναμφίβολα συναρπαστικό, δεν έχουν γίνει αρκετά πράγματα γνωστά για το αινιγματικό σήμα, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα ως προς το τι το δημιούργησε, σύμφωνα με τον Zhang Xinxin, επιστήμονα του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Κίνας.

(Πηγή: RT)

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Έφυγε ο πιο δημιουργικός συνθέτης-στιχουργός της ελληνικής ροκ μπαλάντας
Επόμενο άρθρο Τουρνουά βετεράνων μεταξύ των ομάδων Βύζα, ΑΕΚ και Προοδευτικής