Σήμα από τα βάθη του σύμπαντος εντόπισε το τηλεσκόπιο CHIME στον Καναδά


Εγρήγορση και ενθουσιασμό, προκάλεσε σε όλους τους επιστήμονες και ερευνητές του διαστήματος, ένα μυστηριώδες σήμα που καταγράφηκε από τα βάθη του σύμπαντος.

Το ασυνήθιστο σήμα, εντόπισε το τηλεσκόπιο CHIME στον Καναδά, ενώ εντάσσεται στην κλίμακα των Fast Radio Burst (σήματα δηλαδή τα οποία έχουν διάρκεια ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου).

Το τηλεσκόπιο CHIME, έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να συλλαμβάνει ραδιοσήματα που μπορεί να εστάλησαν, όταν το Σύμπαν βρισκόταν σε ηλικία μεταξύ έξι και 11 δισεκατομμυρίων ετών.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν μάλιστα, ότι το ραδιοσήμα είναι το πρώτο που λαμβάνουν από το βαθύ Διάστημα με συχνότητα μικρότερη των 700 MHz. Αυτή είναι και η μικρότερη συχνότητα που έχει καταγραφεί ποτέ…

Το σήμα (gallery) αρχειοθετήθηκε με την ονομασία FRB 180725A.

Το συγκεκριμένο είδος ραδιοσήματος ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2007, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει καταγραφεί ελάχιστες φορές, όλες φυσικά (μέχρι τώρα) από γήινη πηγή. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που καταγράφεται από το Διάστημα, γεγονός που ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής.

Πριν προχωρήσουν πάντως σε ανακοινώσεις, οι επιστήμονες ερευνούν την πηγή του ραδιοσήματος, καθώς ενδέχεται να προέρχεται ή από Μαύρη Τρύπα ή από κάποιον υπαρκτό πολιτισμό…

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Καλοκαιρινοί πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες
Επόμενο άρθρο Από τις ακαδημίες του Μανδραϊκού στη Football League;