Το ΣτΕ αποφάσισε ο “κόλπος Μεγάρων” να γίνει αγκυροβόλιο πλοίων


Αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων επί διοίκησης Σταμούλη

Άλλη μια αρνητική απόφαση για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για το παραλιακό μέτωπο της πόλης των Μεγάρων, πάρθηκε από το ΣτΕ, σχετικά με τον ορισμό αγκυροβολίου στον κόλπο των Μεγάρων.

Η πολύκροτη υπόθεση του αγκυροβολίου είχε απασχολήσει τη διοίκηση μας τον Μάρτιο του 2011. Τότε με συντονισμένες ενέργειες που αφορούσαν τόσο σε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και σε αλλεπάλληλες παραστάσεις στην ηγεσία του τότε Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αγωνιστήκαμε ώστε να μην προχωρήσει αυτή η υπόθεση.

Στα πλαίσια αυτά προσβάλαμε την απόφαση Κανονισμού Λιμένος Πειραιώς στο ΣτΕ. Πέρασαν από τότε 7 ολόκληρα χρόνια. Η σημερινή διοίκηση «ξέχασε» το θέμα αυτό. Από τότε που ανέλαβε δεν ασχολήθηκε καθόλου, δεν έκανε καμία προετοιμασία, δεν παρακολούθησε την υπόθεση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να είναι το αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων μια πραγματικότητα και μάλιστα θεσμική. Το ίδιο διάστημα οι αντίπαλοι μας, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ δούλευαν μεθοδικά και κατάφεραν να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης, που κατέθεσε η διοίκηση μας. Η διοίκηση του κ. Σταμούλη δεν αντέδρασε. Άφησε την υπόθεση αυτή στην τύχη της.

Το σημαντικότερο από όλα, δεν επέτρεψε με τις ενέργειες της να υπογραφεί το ΓΠΣ, το οποίο για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο απαραίτητο είναι για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου μας.

Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει ως διοίκηση τέτοια σοβαρά θέματα. Αυτό που ήξερε καλά ήταν να μας καταγγέλλει, όταν επί διοικήσεως μας πρωτοεμφανίστηκε το θέμα του αγκυροβολίου. Τότε όμως εμείς κατορθώσαμε και φρενάραμε το θέμα και πράξαμε μεθοδικά ώστε να μην εφαρμοστεί ο Κανονισμός Λιμένος Πειραιώς.

Σήμερα η διοίκηση του κ. Σταμούλη δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια και βαρύνεται με την καταστροφική απόφαση του ΣτΕ.

Αγκυροβόλιο στον τόπο μας επί διοίκησης Σταμούλη!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»
  
Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Γ. Μαρινάκης για Γρ. Σταμούλη και Γ. Βασιλείου: Τέτοιοι τοπικοί άρχοντες μας αξίζουν;;
Επόμενο άρθρο 1ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Εταιρική Υπευθυνότητα