Ψεκασμοί Δακοκτονίας στους ελαιώνες των Μεγάρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ος  Ψεκασμός Δακοκτονίας 

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2018 κατά το χρονικό διάστημα από  27 /08/ ΕΩΣ 05 / 09/2018 θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στους ελαιώνες της περιοχής Μεγάρων για την προστασία της παραγωγής από το δάκο.

Οι ψεκασμοί αυτοί είναι δολωματικοί από εδάφους με το  φυτοπροστατευτικό της ομάδας των πυρεθερινοειδών – FORZA ZEON 10 CS (Eυρέως φάσματος ΠΥΡΕΘΡΙΝΟΕΙΔΕΣκαι έχουν τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον.

  • H επιλογή των περιοχών που θα εφαρμοστούν οι ψεκασμοί έγινε με κριτήριο τον  αριθμό των συλλήψεων των ενήλικων και γόνιμων ατόμων στο δίκτυο παγίδων που έχει αναρτηθεί καθώς επίσης  συνεκτιμήθηκε και το ποσοστό προσβολής του ελαιοκάρπου που προσδιορίστηκε με τακτικές δειγματοληψίες.
  • Δεδομένου ότι στη περιοχή των Μεγάρων  υπάρχει εκτεταμένη συγκαλλιέργεια ελιάς και κηπευτικών παρατηρούνται υψηλοί πληθυσμοί του εντόμου σε παγίδες που γειτνιάζουν με περιβόλια κηπευτικών.
  • Οι ιδιοκτήτες  των ελαιοδέντρων που συγκαλλιεργούνται με κηπευτικά  πρέπει να προχωρήσουν σε ψεκασμούς καλύψεως αφενός για να προστατέψουν  την παραγωγή τους και αφετέρου για να μη παραμένουν εστίες υψηλού πληθυσμού εντός των συγκαλλιεργούμενων αγροτεμαχίων. Επιλέγονται  τα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα και τηρούνται αυστηρά τα επί της συσκευασίας αναγραφόμενα.

Επιπλέον Απαραίτητο είναι να λαμβάνονται τα αναγκαία και προληπτικά μέτρα.

  • Άτομα που δεν έχουν σχέση με τους ψεκασμούς να μην πλησιάζουν στα συνεργεία των ψεκασμών.
  • Οι μελισσοκόμοι να εμποδίζουν τις πρωινές ώρες την κυκλοφορία μελισσοσμηνών που είναι κοντά σε ελαιώνες.
  • Οι κτηνοτρόφοι να μην επιτρέπουν την ελεύθερη βόσκηση στους ψεκασμένους ελαιώνες.
  • Οι βιοκαλλιεργητές  να σημάνουν τα κτήματά τους καθώς και να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας &Κτηνιατρικής
  • Οι ελαιοκαλλιεργητές με περιφραγμένα κτήματα να φροντίσουν για τη δυνατότητα πρόσβασης των συνεργείων ψεκασμού.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο 10η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Επόμενο άρθρο Γιάννης Μαρινάκης: Απολογισμός με αιχμές και ευθείες βολές...