8 γυναίκες 8 δημιουργοί 8 μάνες – “ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ” το ελληνικό γάλα έκπληξη!


Στην περίπτωση των «8 γυναικών», αυτό μάς τράβηξε αμέσως την προσοχή, ήταν η επιχειρηματική σύμπραξη οκτώ επιτυχημένων γυναικών, που προέρχονταν από διαφορετικές επαγγελματικές αφετηρίες, αλλά μοιράζονταν ένα κοινό όραμα, την δημιουργία ενός διαφορετικού και ξεχωριστού προϊόντος.

Αγελαδινό φρέσκο γάλα, από το Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς, μια περιοχή γνωστή για την κτηνοτροφική της, και όχι μόνο, ιστορία.

Όπως δηλώνει και το όνομά του, το γάλα «8 Γυναίκες» παράγεται από μια ομάδα οκτώ γυναικών. Οι έξι από αυτές, προέρχονται από οικογένειες με μακριά παράδοση στην αγελαδοτροφία, ενώ οι άλλες δύο από άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.
Αποφασισμένες να προσφέρουν σε κάθε οικογένεια, ένα γάλα γευστικό, πλούσιο, αυθεντικό, ακριβώς όπως αυτό που μεγάλωσε τα δικά τους παιδιά, η Αντιγόνη, η Δέσποινα, η Ερασμία, η Κούλα, η Κρυσταλλία, η Λαμπρινή, η Σύλβια και η Χριστίνα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις γνώσεις και το μεράκι τους για το καλό γάλα και να δημιουργήσουν τις «Γυναίκες Γαλακτοπαραγωγούς Γυναικόκαστρου».

Οι αγελάδες που το παράγουν τρέφονται με τις πιο αγνές και φυσικές τροφές και δέχονται την φροντίδα των γυναικών κτηνοτρόφων, που έχουν οικογενειακή παράδοση στο επάγγελμα.

Η ποσότητα που παράγεται στις αγελαδοτροφικές μονάδες είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη με αποτέλεσμα να ελέγχεται με αυτό τον τρόπο απόλυτα και η ποιότητά του. Φρέσκο, ποιοτικό και νόστιμο, πρόκειται για ένα γάλα φτιαγμένο από μητέρες για μητέρες: το γάλα που έδιναν και δίνουν και οι ίδιες στα παιδιά τους.

Ποιες είναι όμως οι 8 γυναίκες;

  • Αντιγόνη Κουτρούτσιου Αγελαδοτρόφος: Μητέρα 3 παιδιών, πιστεύει πως το καλό, ποιοτικό γάλα είναι ένας τρόπος να φροντίζεις τους δικούς σου ανθρώπους στους οποίους θέλεις πάντα να προσφέρεις μόνο το καλύτερο.
  • Κούλα Ιορδανίδου Αγελαδοτρόφος: Μένει στο Κιλκίς με τον άντρα της και τους τρεις γιους της και πιστεύει ότι το ποιοτικό γάλα είναι αυτό που οφείλει να προσφέρει κάθε μάνα στο παιδί της.
  • Σύλβια Σαμολαδά Αγελαδοτρόφος: Είναι μητέρα δύο αγοριών και είναι η ψυχή  της ένωσης και εκείνη από την οποία ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της.
  • Λαμπρινή Τσομπανίδου Αγελαδοτρόφος: Στο εγγόνι της, όπως και στα δικά της παιδιά, δεν θα έδινε τίποτα λιγότερο από το γάλα που παράγουν εκείνη και οι υπόλοιπες γυναίκες.
  • Κρυσταλλία Σαράντη  Αγελαδοτρόφος: Ασχολείται με την κτηνοτροφία και τους τρεις γιους της. Θεωρεί ότι το γάλα είναι η δουλειά της και θέλει μόνο το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Χριστίνα Σπύρου Αγελαδοτρόφος: Έχει δυο κόρες στις οποίες έχει μεταδώσει την αγάπη της για το επάγγελμα του αγελαδοτρόφου.
  • Δέσποινα Βουδούρη Επιχειρηματίας: Πιστεύει ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα χρειάζεται τόλμη και επιμονή. Σαν μητέρα, αναζητά πάντα τις πιο αγνές πρώτες ύλες για το παιδί της. Έτσι για εκείνη ήταν πάρα πολύ σημαντικό το γάλα “8 Γυναίκες” να έχει αγνότητα στη σύνθεσή του, σεβασμό στην τυποποίησή του και, φυσικά, να είναι πάρα πολύ νόστιμο.
  • Ερασμία Παπαδοπούλου Επιχειρηματίας: Με πολυετή εμπειρία στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, η Ερασμία είναι εκείνη που ανέλαβε το κομμάτι του Marketing της εταιρίας. Πιστεύει ότι το γάλα “8 Γυναίκες” είναι τόσο πλούσιο και τόσο νόστιμο, λόγω της επαφής των ζώων με τη φύση, αλλά και γιατί διατηρεί μέσα στο μπουκάλι του σχεδόν όλα τα συστατικά που έχει τη στιγμή που αρμέγεται.
Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση για την επισκευή της παραλιακής οδού Αλεποχωρίου
Επόμενο άρθρο Διήμερο κλασικού αθλητισμού στα Μέγαρα με την διεξαγωγή αγώνων Βάδην και Τραμπολίνο