Ιστορίες της Μεσαιωνικής Megarias: Οι Πρώτοι Ήρωες


Part 1

Στο πέρασμα των αιώνων, αρκετά βασίλεια χάθηκαν, οι ήρωες τους ξεχάστηκαν και οι μνήμες έσβησαν… 

Μαζί, θα προσπαθήσουμε να ανασύρουμε από την λήθη, ένα από τα σημαντικότερα Βασίλεια που υπήρξαν κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, το Βασίλειο της MEGARIAS ( Regnum Megarici)  και να γνωρίσουμε τους ξεχασμένους ήρωες, που με τα κατορθώματα τους πέρασαν στον Πάνθεον της ιστορίας.


“Πασόκιος ο Φασουλοκτόνος” 
(Pasokios in Fasouloktonos)

Υπήρξε ένας από τους νεότερους ήρωες του Βασίλειου της MEGARIAS. Τολμηρός, μαχητικός και διορατικός, γρήγορα ξεχώρισε, με αποτέλεσμα την αναρρίχηση του σε ορισμένες από τις σημαντικότερες θέσεις του Βασίλειου, όπως αυτής του αντιβασιλέα, κατά την περίοδο της Βασιλείας του MILITUS. Άρχοντας της TORANIAS και μέγας Πολέμιος του ΣΥΡΚΟΥΣΙΟΥ του εκκλησιαστή. Ίσως ο σημαντικότερος αντίπαλος του Κοντόνιου, κατά την διάρκεια της βασιλείας του. Από τα ποιο γνωστά κατορθώματα του η εξαφάνιση της Νήσου ΦΑΣΟΛΟΥΣΑΣ (Nisos Fasolousa).

 

 

Κοντόνιους ο Μέγας (Magni Kontoni)

Ονομάστηκε “Μέγας”, κατά την διάρκεια της δεκαπενταετούς προσπάθειας του, για την κατάληψη της εξουσίας του Βασίλειου της MEGARIAS. Γνωστός για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, για την μετατροπή του Βασιλείου της MEGARIAS,  σε “Αυτοκέφαλη δημοκρατία της LYTARA με πρωτεύουσα την LEROUA”. Χαρακτηρίστηκε από τους ιστορικούς ως “δεινός διπλωμάτης”,  αφού προκειμένου να επιτύχει την σκοπό του,  δεν δίστασε να συνεργαστεί  με όλους σχεδόν τους κατά καιρούς αντιπάλους του. Στενός φίλος του ΜΙΧΑΛΑΡΙΟΥ του Οραματιστή και ορκισμένος εχθρός του ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ του πρώτου, τον οποίο και διαδέχθηκε στον θρόνο.

 

 

Μαρινάκο ο Πρώτος (Primo Marinako)

Υπήρξε Μέγας Μάγιστρος του θρόνου, δεινός ρήτορας και χαρισματικός χειριστής του λόγου. Στην εποχή του (για τους λόγους που προαναφέραμε), του αποδίδονταν μαγικές ιδιότητες, χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες που σώζονται έως σήμερα, πως στο απόγειο της ρητορικής του δεινότητας, “Μπορούσε να πείσει  ακόμη και τον εαυτό του”. Έχασε την εξουσία από τον Κοντόνιο τον Μέγα, όταν ο τελευταίος λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη μάχη που θα έκρινε την εξουσία (Μάιο του 14 μ.χ.),  στρατολόγησε ορισμένους  από τους σημαντικότερους φρούραρχους του Μαρινάκο, με αποτέλεσμα την οριστική του επικράτηση.

 

 

Μιχαλάριος ο οραματιστής (Michalarios in Visionary)

Χαρισματική προσωπικότητα και ένας από τους σημαντικότερους οραματιστές της εποχής του. Επικεφαλής  μια μικρής ομάδας μεταρρυθμιστών, που σκοπός της ήταν η καθιέρωση των Στενοσαλαμίνιων κωπηλατικών αγώνων, αλλά και η μετατροπή της MEGARIAS, σε περιοχή αναβίωσης ιστορικών μαχών. Υπήρξε υποστηρικτής του ΚOΝΤΟΝΙΟΥ του Μέγα, και δεν δίστασε αρκετές φορές να πάρει το μέρος του, με καταστροφικές συνέπειες για τον ίδιο.

 

 

 

Χοροζανό ο Λευκοριχτής  (Chorozano in  Lefkorichtis)

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, έμεινε στην ιστορία για τον καυστικό και μαχητικό του λόγο, αλλά και την συνήθεια του να ψηφίζει λευκό, στις συνεδριάσεις του κονκλαβίου της MEGARIAS (εξού και το προσωνύμιο Λευκοριχτής). Άρχοντας της ARISTERIAS και απόγονος των μεγάλων  SOVIETON,  παρέμεινε σταθερός μέχρι το τέλος στις απόψεις του, διακηρύσσοντας ότι για την παρακμή  όλων των βασιλείων, έφταιγε η Μακρινή αυτοκρατορία των KAPITALINON! Υπήρξε πάντα ο προστάτης των φτωχών και καταφρονεμένων υπηκόων της MEGARIAS.

 

 

Κοινοποίηση σε :
Προηγούμενο άρθρο Εκτός από καθρέφτης της ψυχής, τα μάτια είναι και καθρέφτης της υγείας
Επόμενο άρθρο Η άσκηση μπορεί να επιδεινώσει το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης